Zonnestroom

"Voor niets gaat de zon op"

Fotovoltaïsche zonnepanelen zetten zonne-energie direct om in stroom. Deze zonnestroom is daarmee zeer duurzaam, de zon is immers een onuitputtelijke energiebron. Groenere stroom dan uw eigen opgewekte stroom kan haast niet.

Een zonnestroominstallatie bestaat uit de fotovoltaïsche zonnepanelen (of: PV-panelen van het engelse "PhotoVoltaic"). Deze leveren gelijkstroom. De panelen moeten worden gemonteerd, meestal op een plat of een schuin dak. Een omvormer zet deze gelijkstroom om in 230V wisselspanning en synchroniseert de wisselspanning met de wisselspanning op het openbare elektriciteitsnet. De omvormer moet via een aparte groep in de meterkast worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Voor de teruglevering van zonnestroom is een geschikte meter nodig. Geschikte meters zijn de ouderwetse draaischijfmeter, digitale teruglevermeters en moderne "slimme" meters.

Een zonnestroom-installatie behoeft weinig tot geen onderhoud. Er zijn geen bewegende delen dus er is geen mechanische slijtage. De zonnepanelen nemen langzaam af in werking. De door EnergieMinder geleverde panelen leveren na 25 jaar gegarandeerd nog 80% van de beginwaarde.
De panelen zijn zelfreinigend. Dit wil zeggen dat vervuiling er met de regen weer afspoelt. De elektrische installatie behoeft ook geen onderhoud. De panelen gaan gemiddeld 30-40 jaar mee, goede omvormers gemiddeld 15-20 jaar.

Voor bedrijven ligt de terugverdientijd tussen 2,5 en ongeveer 6 jaar, afhankelijk van de fiscale mogelijkheden en het stroomverbruik.
Voor particulieren is de terugverdientijd inmiddels gezakt tot 6-7 jaren.

Na de terugverdientijd gaat voor u de zon echt voor niets op. Met andere woorden: dan produceert u nog jaren en jaren gratis stroom!!!

De omgerekende (vaste!) prijs per kiloWatt-uur die u de komende 25 jaar betaalt is inmiddels gezakt onder de prijzen van alle energieleveranciers. Wij rekenen het graag uit voor uw specifieke situatie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

EnergieMinder heeft zich gespecialiseerd in complete zonnestroomsystemen. Wij zijn erg goed in maatwerk tegen een scherpe prijs. Wij maken graag een offerte voor uw systeem, neem via de zwarte knop hiernaast contact met ons op of bel ons op onderstaand telefoonnummer!

Lees meer over: