Dubbel glas

In de bouwfysica wordt gesproken van koude-bruggen. Dit zijn in feite denkbeeldige gaten in de isolerende buitenschil van een pand waardoor de warmte weglekt. Vroeger waren ramen en deuren in een gebouw per definitie grote "koude-bruggen", er lekte veel warmte door weg. Dit werd vervolgens weer gecompenseerd door extra te stoken.

In moderne gebouwen wordt er veel beter geisoleerd en is de isolatiewaarde van het glasoppervlak spectaculair verbeterd. Naast het gewone dubbel glas is er tegenwoordig ook HR of HR+++ glas (hoe meer plussen hoe beter de isolatiewaarde). Glas vanaf het predikaat HR++ isoleert dusdanig goed dat het aan de buitenkant zo koud is dat het daar zelfs kan beslaan. Dit kan op zich helemaal geen kwaad, maar het blokkeert wel een andere eigenschap van glas: doorzichtigheid. Daarom is het goed om bewust voor de isolatiewarde van uw glas te kiezen.

EnergieMinder verzorgt met genoegen en toewijding uw glasvervanging. Laat u vaktechnisch bijstaan en neem daarom contact met ons op (gebruik de zwarte contactknop hiernaast).

 

 
Lees hier waarom je eerst moet isoleren;
alles over de Trias Energetica