Naar overzicht

Zonnestroom is veel goedkoper

8 augustus 2013

Stroom van zonnepanelen van uw eigen dak is nu veel voordeliger dan de stroom van uw energieleverancier

Dit bleek vorig jaar al uit een analyse van de Nederlandse energiemarkt door Natuur & Milieu, maar intussen is zonnestroom nog goedkoper geworden.

Besparing

De prijs van zonnepanelen is de afgelopen tien jaar met meer dan tachtig procent gedaald. Voor particulieren is er subsidie op zonnepanelen. Voor een particulier bedraagt de prijs van een kilowattuur "eigen" zonnestroom op het moment 18 cent, terwijl energieleveranciers nu al 25 cent rekenen.

Bedrijven hebben recht op Energie-Investerings-Aftrek. Voor bedrijven ligt het prijsniveau nog lager, afhankelijk van de grootte van de installatie en het belastingvoordeel.

In 25 jaar kunt u duizenden euro's besparen door zonnepanelen op uw dak te leggen. De keuze  is: spekt u uw eigen portemonnee of die van uw energieleverancier?

Interesse is groot

De interesse in zonnepanelen is groot, zowel van de Nederlandse ondernemer als van de consument: negen van de tien Nederlanders wil meer zonnepanelen in Nederland en de helft wil graag panelen op het eigen dak (bron: onderzoek Motivaction, in opdracht van Natuur & Milieu). Consumenten willen hiermee een bijdrage leveren aan een beter milieu, geld besparen of minder afhankelijk zijn van andere landen of energiebedrijven.

Als u interesse heeft maakt EnergieMinder met genoegen een vrijblijvende offerte waarin wij ook uw besparing voorrekenen.